Bøger, bamser og legetøjsfigurer.

De klassiske gaver kender vi alt for godt. De falder som regel i god jord hos de små poder, men os forældre kan godt sukke dybt, når vi ser, hvad der gemmer sig under gavepapiret. I hvert fald når vi tænker på alle de sager, barnet i forvejen har inde på legeværelset.

Så hvad sulan skal du finde på, når du skal finde en super god fødselsdagsgave til dit barn?

Her er tre gode – og lidt anderledes – bud!

Få en pakke ind af døren – hver måned

Hvem siger, at man kun har fødselsdag én gang om året? Med en månedlig boks til børn og babyer kan du og dit barn glæde jer til at blive overrasket hele 12 gange om året.

En månedlig boks kan fx indeholde sanselegetøj, mad, bøger og badelegetøj. Boksen indeholder overraskelser, som er nøje udvalgte – og som passer præcist til dit barns alder og udviklingstrin. Derfor får du hver måned en gave, som dit barn kan bruge med det samme – og ikke noget, du skal opbevare i et par år, før barnet får gavn af det (som mange dåbsgaver fx skal).

Så nej. Månedsbokse handler ikke kun om cremer, shampoo, makeup og andre kvindesager. De findes også nogle, der henvender sig til mænd, børn og sågar vores firbenede venner.

Du finder et overblik over populære månedsbokse her.

Én på opleveren

Når dit barn bliver voksen og skal huske tilbage på sin barndom, er det ikke kun legetøj og højtlæsning fra gode bøger, der popper op. Noget af det bedste, du kan putte i mindebanken, er oplevelser.

Så hvorfor ikke tænke lidt ud af boksen og fx give dit barn:

  • Årskort eller billet til en forlystelsespark eller zoologisk have
  • En tur på stranden, hvor du medbringer en masse nyt badelegetøj til dem
  • En tur til et storcenter, hvor I skal spise på restaurant, og barnet må vælge et nyt sæt tøj
  • En tur i en legetøjsforretning, hvor de helt selv må vælge tre gaver.

Hav dit barns alder i tankerne – giver du fx et årskort, kan det være en god idé at have en anden fysisk gave i baghånden, så de får noget at lege med på dagen. Er gaven en tur i Zoo, kan du fx give en girafbamse ved siden af.

Gå på skattejagt

Brug nogle timer på at lave en god skattejagt, som du og din familie kan hygge jer med på barnets fødselsdag. Lav nogle fine illustrationer på skattekortet, og gør lidt ekstra ud af det.

På posterne kan barnet fx få:

  • Sit yndlingsslik
  • Et stykke legetøj, de har ønsket sig længe
  • En ny bog, I kan læse om eftermiddagen
  • En hjemmelavet sang fremført af hele familien
  • En kasse fyldt med flag og balloner.

Og på den sidste post kunne barnets bedste venner sidde og vente med flag og sang som en overraskelse. Ja, kun fantasien sætter grænser, men det bliver helt sikkert en fødselsdag, barnet altid vil huske.