Gode barselsgaver til den nybagte mor

Barselsgaver til mor

(indlægget indeholder reklame/affilliatelinks)

Det er stort at blive forældre. Uanset om det er første, anden eller tredje gang.

Op til selve begivenhed hvor barnet kommer til verden, ligger der dog rigtig meget hårdt arbejde gemt. Barnet har vokset i moderens krop i flere måneder – og selvom graviditeten har været nem, er det stadig en bedrift af de store at have groet et perfekt lille menneske i sin krop.

For slet ikke at tale om fødslen, hvor det hele kulminerer. Det er hårdt arbejde, uanset hvordan barnet kommer til verden. Det kan alle, der har været med til en fødsel på sidelinjen skrive under på.

Derfor har barnets mor også fortjent en kærlig barselsgave i forbindelse med fødslen – og her får du 3 gode idéer til en minderig gave fuld af kærlighed til barnets mor.

Et smykke

Der er intet, der kan minde om en smuk og stor dag som et smykke – og jo mere personligt du kan gøre det, jo bedre. Ringe er særligt populære, men ellers er en halskæde eller et armbånd med jeres og barnets initialer eller stjernetegn oplagte.

Går barnets mor ikke med smykker, kan et ur også være en god barselsgave til hende. Måske endda med en indgravering på bagsiden af urskiven.

Find inspiration her - fri fragt over 300 kr

Blomster

Den klassiske barselsgave til en nybagt mor er en såkaldt mor-barn-buket. Egentlig består sådan en af 2 buketter – en stor og en lille, som med et lyseblåt eller lyseblåt bånd er bundet sammen.

Det er en tradition, at barnets far giver barnets mor en buket allerede på fødegangen. Forventer I ikke at være indlagt særlig længe efter fødslen, kan det dog være en bedre idé at vente til I er hjemme igen.

Man plejer nemlig at sige, at alle buketter skal efterlades på hospitalet og således ikke tages med hjem. Ellers bringer det nemlig uheld! Om der er noget om snakken er nok tvivlsomt – men under alle omstændigheder kan det være svært at flytte en buket, når man ikke må tage vasen med.

Har I have, kan du i stedet for en mor-barn-buket plante et nyt lille træ i denne. Det kan således vokse i takt med barnet og er derfor en både sød og kærlig tanke – og en gave fuld af liv som holder i mange år.

 

Et dejligt hyggesæt

De næste mange måneder vil den nybagte mor sandsynligvis leve en smule i en boble af lykke – og en smule søvnmangel. Vil du gerne give hende en praktisk gave, er et blødt og behageligt hyggesæt oplagt: Med bukser der ikke strammer om den ømme mave i de første uger efter fødslen og en bluse, der nemt kan lynes eller knappes op, hvis den nybagte mor skal amme.

Det er både en kærlig og betænksom gave, som hun med garanti vil sætte pris på.

Du kan også give hende et gavekort til massage af de ømme skuldre – men husk at vælge en massør med en særlig briks, som giver plads til ammende bryster. De kan nemlig være meget ømme og ubehagelige at ligge på.

Ellers kan du gå på yderligere opdagelse blandt flere gaveidéer til den nybagte mor på Gaveinspiration.dk

Pas dog på med en af de mest klassiske gaver som parfume. Barnet har brug for at kunne fornemme sin mors naturlige duft. Derudover er parfume potentielt allergifremkaldende på sigt. Som nybagt mor bør man derfor begrænse brugen.