Granitskærver er gode både haven og indkørslen.

Indkørsler, bede eller stier. 

Granitskærver er gode til rigtig mange ting, hvad enten du skal have anlagt en ny sti igennem eksempelvis din have, så er der er rigtig mange gode fordele ved at anlægge en sti af granitskærver. Der er nemlig den store fordel ved disse, at de ikke umiddelbart ændrer sig i farven eller struktur i løbet af årene. Så derfor er granitskærver virkelig en skøn ting at bruge i haven, de kræver nemlig ikke umiddelbart ekstra arbejde efter kort tid, som andre produkter kan gøre. Barkflis eksempelvis, selvom det jo også virkelig har sin charme at arbejde med barkflis. En af grundene til at granitskærver netop egner sig godt til stier i eksempelvis haven, er deres mange kanter. Modsat andre pyntesten, har granitskærver en masse kanter, som faktisk gør at de placerer sig bedre op imod hinanden og derved ligger mere stabilt. Hvorimod andre slags pyntesten er mere runde, og derfor nemmere glider rundt og ikke ligger ligeså stabilt.

 

Granitskærver i indkørslen? 

Granitskærver er rigtig velegnede at bruge i indkørslen, da det er rigtig nemt at anlægge. Når først der er påført et lag grus og underlaget er stabilt, tager det ikke lang tid at lave et pænt og plant lag med granitskærverne. Desuden er det også rigtig nemt at holde en indkørsel lavet med granitskærver, fordi du nærmest altid vil ende med at have kørespor i din indkørsel, da din bil højst sandsynligt kommer til at belaste indkørslen rigtig meget. Men det er meget nemt at komme udenom det problem med skærver, for du kan altid bare rive dem på plads og måske tilføje nye. Det samme gælder hvis indkørslen begynder at blive ujævn, så er det en mulighed at rive den – for at få skærverne på plads igen. Der er ikke mange andre belægningssten der er så nemme at arbejde med, i forhold til rettelser som netop granitskærver er. Den bedste størrelse af skærver til en indkørsel, er 11 til 16 mm.

 

Granitskærver i haven.

Det kan være en god ide at placere granitskærver omkring træerne i haven, eller op af huset. Deres opbygning gør nemlig at der nemt kan løbe vand igennem samlingerne, og derved kan de virke rigtig godt i forhold til af-dræning. Det samme gælder for jord, hvis du blander jord og granitskærver i eksempelvis dit bed, så får du meget mere luftig og drænet jord, som kan være med til at give bedre vækstbetingelser for dine planter.

 

Granitskærver online.

Der er rigtig mange muligheder for at købe din granitskærver online, der findes mange forskellige butikker på nettet der har et kæmpe stort udvalg. Det der hovedsagligt går igen blandt de forskellige butikker, er at de alle kan levere det lige hjemme ved dig. Det vil sige du ikke behøver at slæbe det hjem fra byggemarkedet, du kan endda sidde med en kop kaffe mens du bestiller. Det er da virkelig smart, så er der næsten ingen undskyldning for ikke at få lavet det bed i løbet af sommeren.