Hønsehus – drømmen om hønsehus i baghaven.

Hønsehus til private

Hønsehus i baghaven, skab hygge og liv i din parcelhus have.

Vi har i flere år snakket om at det kunne da være sjovt at få høns i baghaven, når vi engang fik fundet os det hus vi gerne vil bo i. Men det er aldrig rigtig kommet videre, fordi vi længe har boet til leje – men nu begynder det så småt at falde på plads med det hus vi gerne vil have. Så nu skal vi bare have fundet et hus, til de høns vi også gerne vil have. Det er ikke fordi vi regner med at kunne blive selvforsynende med æg og høns til høns i asparges – men det er nu alligevel ret fedt, at kunne vise den bette hvordan det hænger sammen med æg og høns, samt det kunne også være hyggeligt at have et par høns i baghaven. Du finder forresten nogle hønsehuse her, som virker meget nemme at gå til.

Grøn måde at komme af med dit køkkenaffald:

Høns kan være en rigtig god måde at komme af med dit køkkenaffald, for der er ingen tvivl om at høns elsker at spise dine køkkenrester. Det er også en god måde at sikre at dine ny anskaffede høns. får en varieret kost – som såvidt jeg ved er med til at sikre dig sundere høns og bedre æg.

 

Høns i haven, bliver hurtigt til delehøns.

Hvis du vil have dine høns til at gå frit i haven, hvilket klart vil være den fedeste måde at have dem på – for så kan de selv finde føde og få en mere varieret kost, plus det er sådan høns bedst kan lide det. Så kunne det godt være du skal overveje at sætte et hegn op, således at du ikke pludselig har delehøns med naboen – fordi de nu er kommet på afveje. Du kan måske nøjes at indskrænke et areal af haven som du synes er passende, og så hegne det godt ind – så dine høns kan gå derinde og hygge sig i fred, samtidig med at dine nabo ikke skal fodre ufrivilligt på dine høns.

Få naboerne med på vognen:

Måske kan du vende hele den der med delehøns med dine naboer, det kan være de synes det kunne være spændende at være lidt med indeover – eksempelvis ved at de kommer med deres køkkenaffald som så kan blive til lækker foder til dine høns. På den måde kan det jo også være at du kan styrke naboskabet, og få nogle gode stunder ud af det med naboerne. Der er sikkert mange gode snakke, man kan have henover en hønsegård.

 

Hønsemøg – gødning til haven:

Hønsemøg er faktisk en rigtig god havegødning, som de fleste af os er nødt til at betale for at få fat i. En høne laver ca. 100 gram hønsemøg om dagen, så du får hurtigt lavet noget materiale du kan bruge i haven. Dog er det nødvendigt at tynde det meget op i vand, så du derved kan hælde det ud i dine bede. Men hvis du ikke får tyndet det godt op, ender du med at brænde planterne af istedet – det er noget potent stads.

 

Høns er sociale dyr – sørg derfor at have en flok:

Høns er sociale dyr, der normalt lever i flok – de trives bedst med en 5-10 stykker og en hane. Dette er vigtigt at huske på, inden du beslutter dig for at blive den næste hønse hvisker. Især det med hanen, kan godt kræve en hel del overvejelse – for de har altså en tendens til at stå tidligt op om morgenen, og derudover gøre særdeles meget opmærksom på sig selv.

 

Er det noget for dig?

Er du blevet enig med dig selv om at holde høns, og nu skal det være? Så kan du smutte ind på siden her, hvor de sælger hønsehuse – så er du ihvertfald igang med en stor del af opgaven. Dernæst kommer den svære del, nemlig at beslutte sig for racen/racerne og det at begrænse sig.

 

Guide til høns:

Den fantastisk Signe Wenneberg – har lavet en guide til hvordan man holder høns – den finder du lige her.

Jeg har desuden også fundet en ret genial side, når det kommer til at holde høns. Dyrelivet – som beskriver rigtig godt hvilke ting der kan opstå, når du holder høns derhjemme.