Er du også madblogger?

Til det vil jeg svare både ja og nej, jeg har en side med opskrifter der hedder nordsmag.dk hvor jeg har brugt rigtig meget tid på at skrive forskellige opskrifter ind. Jeg er vild med at lave mad, og formidle – derfor synes jeg det virkede som en god ide med en sådan side. Jeg har nok en meget atypisk madblogger tilgang til tingene – så derfor vil jeg også sige at jeg er ikke som sådan madblogger, jeg er mere bare mere madglad og glad for nettet. Jeg har den tilgang til madlavning at det skal hellere smage godt end at se godt ud, dette grunder nok også i at jeg er vildt dårlig til at få maden til at se sådan lækker gourmet agtig ud. Derfor er jeg også mega fan af det franske landkøkken, og bistro stilen. Sammenkogte retter som coq au vin og bouef bourginon – er nok 2 af mine yndlingsretter, som du selvfølgelig derfor også kan finde inde på nordsmag.

Jamen er det så bare brun mad det hele?

Nej jeg har da også forsøgt mig ud i at lave mad der er pænt, og mad der er sådan lidt mere gourmet agtigt. Du kan da selv se under mine nytårsopskrifter derinde, hvor vi var ude i 7 retters menu, med mellemretter og en ærte consomme der tog næsten 3 dage at lave. Bevares det var da mega fedt at nørde tingene på den måde, men det var faktisk første og eneste gang jeg nogensinde har lavet en 7 retters til nytår. For vi brugte vitterligt hele dagen i køkkenet, og mens aftenen stod på brugte vi også det meste af tiden i køkkenet på at gøre klar eller plate up som det vist hedder. Så da klokken endelig slog midnat var vi fuldstændig smadrede, vores gæster var heldigvis meget glade for maden – men jeg ville nok hellere skrue ned for ambitionerne og for hyggen istedet. Så de sidste par år er maden blevet nemmere og nemmere, og da vi skiftede fra 17/18 stod den også på en langtidssimret boeuf bourginon. Hvortil vi serverede lækre ovnkartofler og en fantastisk rødvin. Dette skyldes især også at Villy på det tidspunkt var kommet til, og var ikke mere end 3 mdr. gammel – så hans forældre – vi var trætte.

Laver du så noget mad i haven?

Jeg fik for mange år siden, mens vi stadig studerede faktisk. En weber grill, en one touch premium 57 cm for at være helt præcis. Den ændrede mit liv radikalt, for det var pga. den jeg fik interessen for madlavning. Indtil da, ja så må jeg sku nok indrømme at jeg var sådan rigtig meget kræsen, til min kones store ærgrelse faktisk. Men det var som om at når nu jeg havde fået den grill, så skulle der researches på opskrifter på nettet. For der skulle bare laves noget sejt ude på den grill, du ved sådan noget rigtigt blærerøvs agtigt noget. Det der med at grille pølser og brød, det kunne jeg altid komme til – nu skulle det ihvertfald være vildere. Jeg endte med en flæskesteg, med den sprødeste svær og møreste kød – muligvis mere held end forstand. Men det næste projekt blev pulled pork, dengang tilbage i 2009 var det egentligt kun grill folket der var helt oppe at ringe over det, det havde ikke nået de højder det endte på lige pludselig. Men det gik sku egentligt også meget godt med at lave det, det tog ca. 13 timer før end at nakke fileten ramte de 97 grader i kernen og derfor var klar til at blive trukket. Jeg vil sige at det var nok mere oplevelsen i at lave det, end selve smagen der gjorde det fedt. Bevares det var mørt, og den bark man får ud af det når man laver det på grillen – er super lækker. Nå men ja, altså det var grillen der fik sparket det hele igang.

 

Hvad så med en pizza ovn, har du det?

Jeg har ikke en endnu, men jeg satser meget stærkt på at foråret eller sommeren bringer en hjem til min have, for jeg kunne vildt godt tænke mig at prøve at arbejde med sådan en. Jeg har flere gange lavet pizza på min grill, hvor at hvis jeg fyrer den helt op med kul kan banke den op over 300 grader. Det giver nogle fantastiske pizzaer, men det er lidt svært at styre sådan en pizza på en grill. Derfor drømmer jeg også rigtig meget om en pizza ovn derhjemme, men det skal være en der ikke vejer et ton. Det skal være en af dem der er lette at håndtere – og sådan en har jeg faktisk fundet og skrevet om ovre på nordsmag. Det er en Uuni ovn fra Finland, og den ser bare vild ud. Du kan se linket til den her: https://www.nordsmag.dk/uuni3/

Den kører på træpiller, ligesom et almindelig pillefyr. Derudover kan den ramme ca. 450-500 grader i løbet af 10-15 minutter. Så der skulle der nok være mulighed for at kunne lave en pizza, på den temperatur en pizza skal laves på. Altså ved en helvedes varme, så der skal man altså ikke stå og glane alt for lang tid over sin øl mens pizzaen bager.

Det var et lille skriv, der endte med at blive langt nok endda. Om mig og lidt omkring min anden side nordsmag.dk hvor jeg også kan finde på at skrible et par ord inde. Du skal altid være velkommen til at læse med derinde, det er ikke sikkert det er de klogeste ord jeg bikser sammen derinde. Hvis du generelt interesserer dig lidt for mad og gerne vil følge med på den danske madblogscene kan jeg anbefale dig at læse med inde på madblogs.dk – den kører med noget rss feed, så hver gang de tilmeldte blogs udgiver et nyt indlæg. Så kommer det op derinde, og det er meget overskueligt at følge med på.

Så ja og nej, jeg skriver om mad på en blog – men jeg vil ikke sige ja til at jeg er madblogger. Det er jeg på sin vis sku nok en anelse for nordjysk til stadig.

 

Men er du så typen, der laver pandekager i weekenden?

Ja, det kan jeg faktisk godt finde på. De helt klassiske gammeldags pandekager – som du finder en opskrift på her. Der er så mange fede ting ved pandekager, de smager godt – de er nemme at lave og alle er vilde med dem. Men faktisk, så er jeg faldet over en piv lækker opskrift på Protein pandekager tro det eller ej, for de er nu engang et sundere alternativ til almindelige pandekager. Men det fede ved proteinpandekagerne er: De er nemme at lave, og du får totalt plus på kalorie kontoen – så det gør ikke noget du tager en gang mere fra fadet. Men du vil selvfølgelig gerne have en opskrift på de pandekager, og den får du lige her.