Far laver sovsen.

Herhjemme er det far der laver maden.

Sådan har det faktisk været de sidste mange år, og er noget der startede helt tilbage i vores studietid. Fruen og jeg har boet sammen i efterhånden mange år, vi var de klassiske skole kærester der mødte hinanden i gymnasiet – derfra flyttede vi så til Århus for at studere. I starten var jeg meget kræsen, og det skulle helst være kartofler med noget brun sovs – hvilket meget længe irriterede min kære frue, hun er nemlig på ingen måde kræsen. Faktisk kalder vi hende skraldespanden, fordi hun kan lide det meste mad. Derfor var det også med stor glæde, for hende især – da jeg begyndte at interessere mig for madlavning.

Grillen der startede det hele.

Ja som overskriften siger, så var det faktisk en grill der gjorde at jeg begyndte at interessere mig for at lave mad. Jeg fik nemlig en weber grill af fruen, og så var der jo ikke andet for end at begynde at læse op på grill opskrifter på nettet. Jeg fandt hurtigt ud af at der var en ret så ultimativ ret som man skulle prøve på grillen, og det var nemlig vores alle sammens favorit efterhånden Pulled Pork. Dengang var der dog ikke så mange der gjorde det i den opskrift endnu, det var kun de hårde grill gutter inde på grillguru især der lavede det. Men det stod meget hurtigt klart, at det var det som jeg skulle prøve at lave, for jeg kan godt lide at udfordre mig selv – uanset om det er mad eller andet. Så min ret nummer 2 jeg nogensinde lavede på min nye grill, var faktisk pulled pork – det tog lige knap 20 timer før det var færdigt. Men det smagte fantastisk, det smagte nemlig lidt af sejr. Men det fede ved historien her, er egentligt at det har startet min interessere og nysgerrighed for madlavning. Jeg er ret vild med at prøve mad fra forskellige verdensdele, hvad enten det er falafler a la dem her som egentligt mest af alt minder om veganske frikadeller.

Nu drømmer jeg igen om grill og pizzaovne.

Ja, indrømmet – så elsker jeg grej. Jeg kan ikke lade være med at undersøge hvad der findes af muligheder, og jeg synes det er vildt spændende hele tiden at prøve at få noget nyt grej – tænk nu hvis det betyder at jeg kan lave den helt perfekte pizza eller andet lækkert. Derfor har jeg også lavet et skriv om den ultimative grill – nemlig en kamado grill.