Jeg gad godt have et vildmarksbad !

Et vildmarksbad i haven.

Det tror jeg faktisk de fleste mænd går og drømmer lidt om, også dem der ikke vil indrømme det. Jeg ved ikke rigtig hvorfor jeg synes det er så sejt, men det er det bare. Det er jo i bund og grund bare et stort udendørs badekar, som i visse tilfælde skal varmes op med brænde. Det bliver jo ikke mere gammeldags end det, men det er sku ærlig talt nok det der gør det. De fleste af os arbejder jo idag, med maskiner, computere, alt muligt andet end vores hænder og kroppe. Derfor tror jeg vi synes det er fedt at stå og kløve brænde, for derefter at smide det i en ovn som varmer vandet i vores kæmpe store udendørs badekar. Jeg er sikker på at hvis vores forfædre så hvor godt vi har det nu, og at vi så frivilligt vælger at gøre det på den gammeldags måde – som de var vant til. Vil synes vi er komplet sindssyge. Men det skal der også være plads til, jeg synes ihvertfald at de mega seje de vildmarksbade.

Udendørs spa – nu brændefyret.

Der findes mange fede vildsmarksbade, især dem der skal fyres med brænde er jeg stor fan af. Der er noget fedt over at skulle varme vandet op med brænde, før end at det klar til at hoppe i. Min kære svigerfar, har i mange år drømt om at have en sauna i baghaven, men han synes dog ikke den skal være brændefyret, noget med arbejdsmængden siger han. Men jeg er nok selv mere til at have sådan et rigtigt vikinge badekar, hvor man kan have både kone og børn med i på en gang. Men nu er jeg også personligt meget glad ved brændeovne, og det med at lave brænde. Jeg nyder at skaffe brænde hjem til, så jeg ved vi kan lave varme om vinteren. Det er lidt samme princip med badet her, hvor man selv skal skaffe varmen til at varme vandet op. Men det er ikke alle badene der skal fyres med brænde, der er også nogle der kører på gas. Det er egentligt nok heller ikke verdens dummeste ide, altså det kommer nok til at tage noget tid før man får varmet sådan et kæmpe bassin op med brændeovnen. Men hvad pokker, så gør man da bare en oplevelse ud af det.

Sommerhuset – nu med vildmarksbad.

Det lyder sku da egentligt meget godt, det synes jeg da ihvertfald. Jeg tror det ville passe perfekt i sommerhuset, hvor man alligevel kommer ud for at komme ned i gear. Så har man altså også tid til at lige at bruge et par timer, på at varme vandet op i ens store badekar. Der er også noget fedt i at kunne side derude, om efteråret eksempelvis – hvor der er ikke er mange plusgrader. Men man kan sidde i det varme vand, lige sidde der med fruen og nyde enten en kold øl eller et lækkert glas vin. Det må være noget der virkelig kan give plus på afslapnings kontoen, og familie hyggen.

Brændet skal jo kløves.

Det kan jo også blive en aktivitet for hele familien, at have sådan et vildmarksbad. Der skal jo kløves brænde til at fyre, og det kan man da ligeså godt gøre med noget fedt grej – derfor har jeg også fundet den her seje brændekløver der er så nem at bruge, at selv jeg vil kunne være med.  Det vigtigst at huske på, er at man aldrig skal gå ned på udstyr – og den her koster omkring en tusse. Derudover er den også god til at kløve mindre stykke brænde, som du kan bruge i din uuni pro – hvis du skulle være så heldig at have fået fingrene i sådan en.

brændekløver

Outdoor cooking