Spar penge på børneudstyret.

Det kan være dyrt at have børn. Især fordi der findes en masse produkter der frister. Man vil jo gerne udfylde forældrerollen så godt som muligt – og mange sætter derfor lighedstegn mellem et stort budget og det at være en god, ansvarlig forælder.
Det er dog helt unødvendigt. Barnet har nemlig som udgangspunkt blot brug for fysisk nærhed, kærlighed, mad – og at kunne holde varmen. I hvert fald de første måneder af barnets liv.
Derfor kan man som forælder sagtens skrue ned for mængderne af tøj og legetøj – og ikke mindst størrelsen af det beløb, man på årsbasis bruger på barnets udstyr.
Det kan man gøre ved at følge disse råd.

Har barnet brug for det?

Der findes meget babyudstyr på markedet, som er skabt med det formål, at barnet kan komme ud af forældrenes hænder. Men barnet har faktisk bedst af at være i netop sine forældres arme så meget som muligt.
Selvfølgelig har man som forælder brug for at have armene fri engang imellem – men måske kan en babylift og et legetæppe være nok? Overvej derfor, om I også har brug for en kravlegård, en babynest, en slyngevugge, en skråstol eller en elektrisk gyngestol til den lille.
Den samme øvelse kan i øvrigt bruges med hensyn til børnetøj og legetøj. Mangler barnet det, du har tænkt dig at købe? Har den lille brug for mere tøj eller nyt legetøj?

Køb stort ind under udsalg

Der er jævnligt udsalg i de store børnetøjswebshops. Oftest lige inden der kommer nye kollektioner og der skal ryddes op på hylderne. I disse perioder kan du gøre nogle rigtig gode handler og i mange tilfælde købe babytøj, børnesko og vintertøj med op til 70% rabat.
Mange webshops tilbyder desuden børnepengekredit, så du – helt gratis – kan få dine varer nu, men vente med at betale til der kommer børnepenge. Du kan se en liste her.

Lån dig frem eller køb brugt

Meget babyudstyr bruger de små kun i ganske kort tid. Det betyder for det første, at denne type ting til baby sjældent bliver slidt. For det andet, at sagerne også hurtigt bliver pakket væk i kælderen eller på loftet.
Har du eksempelvis brug for en skråstol eller babylift til din lille guldklump, kan du derfor med fordel spørge dine veninde, søster eller gode kollega, om du må låne deres for en stund. De fleste vil elske, at deres egne børns babyting får nyt liv igen.
Hvis du ikke er sikker på, at en specifik type babyudstyr er noget I får brugt, er det også en god idé at låne dig frem og dermed prøve funktionerne af. Så kan du finde ud af, om eksempelvis en babyvikle er noget for dig – eller ikke.
Du kan også købe babytøj og babyudstyr brugt. Enten på en af de lokale salgsgrupper på Facebook eller med app’en Reshopper, der udelukkende indeholder brugte ting til børn og baby. Dba.dk og guloggratis.dk kan også gemme på gode babyting til få penge.